Jong en oud genoot van de oude legervoertuigen in de Breestraat en zorgden voor een feestelijk welkom. (Foto's: Chris de Waard).

Leiden viert Bevrijdingsdag uitbundig

Op veel plaatsen in Leiden is vandaag de bevrijding uitbundig gevierd. Zo was er in de Doezastraat de traditionele 5 mei braderie, terwijl ook in het centrum allerlei activiteiten waren georganiseerd. Zo trok de stoet oude legervoertuigen van Keep them Rolling veel bekijks in de Breestraat, terwijl ook de markt veel bezoekers trok. Op het Stadhuisplein waren optredens van onder meer de Frits Landesbergen Big Band.

Ook op het Stadhuisplein legden de kunstenaars van het Kunst Uitschot Team de laatste hand aan een houten urinoir. Op Koninginnedag werd een enorme boomstronk op het plein voor het stadhuis geplaatst, vandaag werd het kunstwerk voltooid. Rond 17.30 uur werd het officieel in gebruik genomen door Barbara. Deze Leidse jongedame maakt deel uit van het P-Mate promotieteam. P-mate is de internationale naam voor de ‘plastuit’, waarmee ook dames staand kunnen plassen. Daarna mocht iedereen het urinoir uitproberen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×