Wethoudersduo overleeft debat Oostvlietpolder

De wethouders Hillebrand (Pvda) en Geertsema (VVD) hebben een door de oppositie aangevraagd interpellatiedebat over het Oostvlietpolder-debacle ongeschonden doorstaan. Vrijwel alle partijen betreuren het dat de plannen voor een bedrijvenpark in de laatste groene polder die Leiden rijk is, opnieuw forse vertraging hebben opgelopen, maar ze rekenen dat het college niet al te erg aan. Oppositiepartijen CDA, ChristenUnie en SP vinden dat de twee wethouders nu niet op hoeven te stappen, maar als de plannen over een half jaar opnieuw sneuvelen kan dat voor hen niet zonder politieke consequenties blijven. Een motie van die strekking werd alleen door de indienende partijen gesteund.

De ‘blessuretijd-motie’ werd ingediend door Filip van as van de ChristenUnie. Hij noemde het een tikkende tijdbom die het college maar onschadelijk moest maken. Een kwalificatie die hem op forse kritiek van VVD-fractievoorzitter Leendert de LAnge kwam te staan. “Een tijdbom moet je direct onschadelijk maken. U moet gewoon zeggen wat u bedoelt en nu zeggen dat de wethouders op moeten stappen.” Van As wilde zover niet gaan en maakte een nieuwe vergelijking: “Het college verkeert in zwaar weer, maar als het schip alsnog ongeschonden de haven bereikt, is er niets aan de hand.”

Leiden oostvliet


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×