Leiden in finale van verkiezing schoonste gemeente

Vanochtend is tijdens het programma Goedemorgen Nederland bekendgemaakt dat Leiden tot de negen finalisten van de verkiezing van de schoonste gemeente van Nederland behoort. Tijdens de Masterclass Zwerfafval, afgelopen donderdag, voelde een deskundige jury wethouder Rogier van der Sande en een medewerker van de dienst Milieu en Beheer aan de tand over het schoonhouden van de stad.

De finale kent twee onderdelen. Ten eerste moet Leiden gedurende een periode van zes weken een gebied van 1 km² schoonhouden. Het gebied dient vier van de volgende zes functies in zich te verenigen: openbaar vervoer, horeca, wonen, winkelen, scholen, bedrijventerreinen. De keuze is gevallen op het gebied tussen Langegracht, Hooigracht, Rapenburg, Steenstraat, Stationsweg, Lammermarkt.

Daarnaast krijgt elke finalist de opdracht binnen zes dagen een speciaal evenement te organiseren. De opdracht en het moment waarop de opdracht wordt gegeven zijn niet van tevoren bekend. De inspanningen van de finalist én het evenement zullen te zien zijn in een televisieprogramma. Vanaf 3 juli is dit programma elke zondagavond op Nederland 1 te zien. Tijdens de finale-uitzending op 4 september wordt de schoonste gemeente van Nederland verkozen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×