Eurodusnie gaat door met campagne tegen Europese grondwet

Eurodusnie gaat door met de campagne tegen de Europese grondwet. Na de golf van kritiek die afgelopen week in de landelijke politiek ontstond toen bleek dat de Referendumcommissie een subsidie van 40.000 euro had toegekend aan het Leidse activistencollectief, komt Eurodusnie nu zelf met een reactie:

“Afgelopen week hebben leden van de regering en het parlement hun onvrede uitgesproken over de subsidie die door de Referendumcommissie aan het Eurodusnie collectief is verstrekt. Verschillende politici hebben de Referendumcommissie zelfs opgeroepen op haar besluit terug te komen. Eurodusnie is volgens deze politici een ‘gewelddadige’ organisatie, omdat het bijvoorbeeld in 1999 Gerrit Zalm heeft ‘getaart’ bij de viering van de introductie van de euro. De taart in het gezicht van Pim Fortuyn was overigens geen Eurodusnie-taart.” Dat Eurodusnie oproept tot geweld tijdens vrijhandelsbijeenkomsten is volgens de Leidse actiegroep een ongefundeerde beschuldiging die er alleen op gericht is Eurodusnie te schande te maken.

De kritiek van de politici op de subsidieverlening is volgens Eurodusnie een afleidingsmanoeuvre: “Bovengenoemde politici zijn voorstanders van de Europese Grondwet en zijn blijkbaar (nog) niet bereid een inhoudelijke discussie te voeren. Zij volstaan met het verdacht maken van tegenstanders van de Grondwet. Wij vinden dat het publieke debat in de aanloop naar het referendum op inhoudelijke gronden moet worden gevoerd en laten ons niet door dergelijke discussietrucs van de wijs brengen. De Referendumcommissie stelt ons met deze subsidie in de gelegenheid aan het publieke debat over de Europese Grondwet deel te nemen en dat zullen wij ook doen, niet met taarten maar met inhoudelijke argumenten.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×