Pechtold wil af van morsige hotelletjes voor burgemeesters

Minister Pechtold blijft zich onverminderd inzetten voor de invoering van een direct door de burgers gekozen burgemeester. Dat zei hij woensdag tijdens een kennismakingsgesprek met de Tweede Kamer. Hij wil daar overigens wel ruim de tijd voor nemen. “Er is nu zoveel over gezegd dat er nu eerst maar eens wat stof op moet neerdalen,” aldus de nieuwste aanwinst van het kabinet. Voor een burgemeester die door de raad wordt gekozen, zoals onder andere de Pvda wil, voelt hij niets: “Dan verandert er dus niks aan de huidige situatie, waarbij een vertrouwenscommissie de kandidaten ontvangt in morsige hotelletjes ver buiten de eigen gemeente”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×