Vrijdagmiddag gaven politie en brandweer na bijna een week onderzoek het gedeelde van het pand vrij waar de brand vrijwel zeker is begonnen. Er is weinig over van de kantoren in deze vleugel van het bedrijvencomplex. (Foto's: Chris de Waard).

Mogelijke oorzaak explosie Flevoweg bekend

Dinsdag maakt de gemeente Leiden tijdens een persconferentie bijzonderheden bekend over de explosie in een bedrijvencomplex aan de Flevoweg op Industrieterrein Merenwijk. Daarbij raakten twee brandweermannen zwaargewond. Hun toestand is volgens de politie nog altijd ‘ernstig maar stabiel’. Een derde brandweerman raakte lichtgewond bij de explosie die een uur nadat de brandweer begon met blussen plaatsvond.

“De afgelopen dagen is vooral gezocht naar de oorzaak van de mysterieuze explosie. Het lijkt een zaak met een bredere strekking.” zo laat burgemeester Lenferink weten.

De oorzaak van de brand zelf is nog altijd niet bekend. Maandagochtend praat de gemeente met de eigenaar van het pand. Eerder deze week werd de eigenaar van het schoonmaakbedrijf waar de brand vermoedelijk is begonnen door de politie verhoord. Volgens Aart van der Toorn, de eigenaar van het bedrijvencomplex, weet de politie sinds vrijdag wat de oorzaak van de brand is. “Maar ze vertellen mij het ook niet. Ik moet wachten tot het via de pers bekend gemaakt wordt”.

Leiden Brand in bedrijfsverzamelgebouw Merenwijk


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×