Onveiligheidsgevoel neemt toe

Hoewel de politieregio Hollands-Midden vorig jaar een stuk veiliger is geworden, zijn de gevoelens van onveiligheid in deze regio toegenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de politie over 2004 dat donderdag in het stadhuis van Alphen aan den Rijn besproken is door de burgemeesters van de 35 gemeenten in Hollands-Midden. Uit het jaarverslag blijkt verder dat er in het afgelopen jaar minder criminaliteit voorkwam en de politie meer aanhoudingen verrichtte en meer zaken oploste. De Universiteit van Leiden gaat onderzoeken hoe het komt dat mensen zich ondanks deze positieve resultaten onveiliger voelen.

Een tweede pijnpunt dat uit het jaarverslag naar voren komt heeft betrekking op de afhandeling van zaken: dit duurt veelal te lang. Hollands-Midden blijft daarmee onder de landelijke norm.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×