Burgemeester opent Internationale dag tegen racisme

Maandag 21 maart is het de Internationale dag tegen racisme. In Leiden wordt hier zondag volop aandacht aan besteed. Dit jaar staat het multiculturele en diverse karakter van Leiden centraal. Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn 44 b/c, is het centrale punt van waaruit alle activiteiten beginnen. Burgemeester Henri Lenferink opent het evenement om 13.00 uur. In de Bakkerij zijn er verschillende attracties die de hele dag toegankelijk zijn. Heerlijke hapjes zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. Er is een ruimte speciaal voor kinderactiviteiten en verschillende organisaties zullen zich presenteren aan het publiek. Ook wordt er een aantal speciale wnadelingen gehouden.

De Internationale dag tegen racisme werd in 1966 door de Verenigde Naties ingesteld omdat 69 personen op 21 maart 1960 door de Zuidafrikaanse politie werden vermoord tijdens een vreedzame demonstratie tegen de apartheid. De strijd tegen racisme en discriminatie is een strijd voor gelijkwaardigheid en wederzijds respect voor een ieder. Ook in Nederland blijft deze strijd noodzakelijk en actueel. Het tegengaan en vooral voorkomen van elke vorm van discriminatie is de manier om ervoor te zorgen dat we in een diverse samenleving goed met elkaar overweg kunnen. Daarom wordt er in Nederland jaarlijks aandacht besteed aan de Internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Programma:

DE ALGEMENE ROUTE is een wandeling in de binnenstad van Leiden met vele bezienswaardigheden die het verhaal vertellen van de verschillende culturen die Leiden rijk is.
DE RELIGIEUZE ROUTE voert langs verschillende gebedshuizen : verschillende kerken, een moskee, een synagoge en een boedistische tempel.
DE KUNST EN CULINAIRE ROUTE is een ontdekkingstocht langs verschillende kunstateliers en eethuisjes met een zeer gevarieerde internationale keuken.

De wandelingen kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding worden gemaakt. Bij verschillende locaties bestaat de mogelijkheid om naar binnen te gaan voor een rondleiding met toelichting.

In het poppodium LVC aan de Breestraat 66 is een speciaal jongerenprogramma dat gratis toegankelijk is voor jong en oud. Er zijn verschillende optredens rond het thema: jongerencultuur moet inspireren, niet discrimineren. De artiesten zijn:De rapformatie PHARAO ’N SPOOK, de capoeiragroep AGOGO, de jongerentoneelgroep van HTIB, INDIASE DANS, KLEDERDRACHTENSHOW, STREETDANCE, de cabaretier AMAR EL AJJOURI, de breakdancegroep SPINNING KEYS, de rapformatie NUCLEAR FAMILY.Er zullen speciale workshops worden gegeven voor belangstellenden in BREAKDANCE en CAPOEIRA.

De organisatie is in handen van Colour your mind; een samenwerkingsverband van Leiden, Stad van Vluchtelingen, Meldpunt Discriminatie Leiden, Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, de Gezamenlijke Diaconieën in De Bakkerij en de Raad van Kerken Leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×