11-Jarige redder krijgt heldenpenning

Maandag gaat de elfjarige Jacob de Nobel op uitnodiging van burgemeester Lenferink naar het spreekuur van de burgemeester. Jacob redde op 4 maart een jongetje van zes jaar uit een wak in de Dobbewatering. De burgemeester is trots op inwoners zoals Jacob en zal Jacob als blijk van waardering de heldenpenning van de gemeente Leiden overhandigen. Daarnaast krijgt Jacob een cadeautje van de burgemeester.

Behalve de burgemeester zijn ook vertegenwoordigers van de Leidse Reddingsbrigade aanwezig. Namens de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen reiken zij een oorkonde en enkele presentjes uit aan Jacob. Jacob heeft laten weten dat hij graag zijn avontuur aan de burgemeester wil vertellen. Behalve zijn ouders, zusjes en broertje, neemt hij ook het geredde jongetje Maurice mee.

Leiden heldjacob


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×