Regiomanifestatie Holland Rijnland in actie

Op vrijdagmiddag 1 april wordt de eerste regiomanifestatie ‘Holland Rijnland in actie’ gehouden. Een nieuwe samen­wer­king in een regio waarin 16 gemeenten samenwerken. Een gebied ook, waar de komende jaren enorm veel uitdagingen liggen. Het realiseren van grote aantallen woningen (o.a. op de locatie Valkenburg), de herstructurering van vele bestaande woningen, het realiseren van nieuwe bedrijventerreinen, het realiseren van grote infrastructuur om de bereikbaarheid te verbeteren (zoals de verbinding tussen de A4 en Katwijk, maar ook de RijnGouweLijn), het behouden of zelfs versterken van het vitale bollencomplex. Voldoende aanleiding dus voor een bezoek aan de regiomanifestatie en om een actueel beeld te krijgen van wat er op Regio Holland Rijnland afkomt. Dit regiospektakel komt een half jaar na de geboortedatum van de regio Holland Rijnland, 1 oktober 2004.

Tijdens de regiomanifestatie presenteert een groot aantal projecten en organisaties die gemeentegrensoverschrijdend actief zijn zich. Ook worden er diverse workshops georganiseerd over actuele ontwikkelingen binnen de regio Holland Rijnland. Organisaties afkomstig uit sectoren zoals gezondheidszorg, milieu, onderwijs, verkeer en vervoer, volkshuisvesting, cultuur-historie en economie laten zien wat zij doen.

Ook laat Holland Rijnland zien in welke projecten de 16 gemeenten in de regio het afgelopen half jaar actief zijn geweest. De informatiestands zullen de hele middag van 13.00 tot 17.30 uur gratis te bezoeken zijn. Daarnaast krijgen bezoekers twee keer de gelegenheid een keuze te maken uit een van de workshops. Ter afsluiting van het programma is er vanaf vier uur een debat over het profiel van de regio. Maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven is gevraagd hun visie te geven op wat voor regio ‘we’ willen zijn.

De bijeenkomst vindt plaats in gebouw LMP 5 van het ROC-Leiden, Lammenschanspark 1-5. Iedereen die geïnteresseerd is in wat er in deze regio gebeurt en staat te gebeuren is van harte welkom.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×