Coby Knoop (Foto: PR).

Leerling van ROC Leiden winnaar Skills Masters

Op de wereldkampioenschappen voor jonge talenten, World Skills, die eind mei in het Finse Helsinki worden gehouden, zal ROC Leiden-deelnemer Coby Knoop Nederland vertegenwoordigen op het onderdeel patisserie. De Noordwijkse won begin maart de Skills Masters in Ahoy Rotterdam, een beroepenmanifestatie voor VMBO- en MBO-leerlingen. Tijdens de wedstrijd patisserie, die drie dagen duurde, moesten de deelnemers een breed scala aan producten laten zien: een etalagetaart, petitfours, bonbons, marsepein figuurtjes en een showstuk. Coby Knoop kwam daarbij uiteindelijk als beste uit de bus, waarbij ze collega Jan Braun (oud-leerling van ROC Leiden) achter zich liet.

In het najaar van 2004 won Coby Knoop al de Zilveren Gard en de Marketingprijs Patisserie. Ze werkt bij Patisserie en Chocolaterie Vermeer in Lisse. De vakwedstrijden patisserie werden georganiseerd door de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging NBOV.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×