Raadsleden willen mediator voor problemen Condorhorst

De verhoudingen tussen Stichting Portaal en B&W van Leiden aan de ene kant en de bewonerscommissie van de Condorhorst in de Leidse Slaaghwijk anderzijds zijn de afgelopen jaren behoorlijk verstoord geraakt. In januari van dit jaar stuurde het Leidse College van B&W een brief waarin feitelijk de deur dicht werd gedaan naar de bewonerscommissie, waardoor uitsluitend nog een weg naar de rechter open ligt. Een viertal gemeenteraadsleden, Gerard van Hees (GroenLinks), Ben Blankenstein (Leefbaar Leiden), Paul Day (SP) en Abram Flippo (CDA) vrezen dat daar alleen maar verliezers uit naar voren komen. Reden waarom ze de drie partijen hebben aangeschreven met het voorstel om een bemiddelaar te accepteren die toegang krijgt tot de dossiers en uitspraken kan doen over alle geschilpunten die er liggen rond vergunningen tot verkoop, het onttrekken aan het woningverdelingsysteem en de hoogte van sommige huren.

Door het uitreiken van de zogenaamde zwarte bokaal in december aan Portaal vanwege de wijze waarop ze haar verhuurderschap uitoefent, en daarop zeer scherpe reacties tegen de bewonerscommissie, van zowel Portaal, B&W als andere huurdergroepen binnen Portaal, zijn de raadsleden op dit idee gekomen om zo tot een definitieve oplossing van alle geschillen te komen.

De vier gemeenteraadsleden wijzen erop dat zij geen partij kiezen voor een van de partijen en willen zich ook niet zelf uitspreken over de problemen. “Onze kennis is ontoereikend om over dit dossier zinnige uitspraken te doen,” aldus de vier.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×