Burgemeester Lenferink opent tentoonstelling ‘Pictures’

Woensdagmorgen opent burgemeester Lenferink in het stadhuis de fototentoonstelling ‘Pictures’ van de Leidse fotograaf Johan Steenbergen. De foto’s zijn tijdens kantooruren te bekijken in de bibliotheek van het stadhuis (9 maart t/m 9 mei) en in het Atrium van het in het Stadsbouwhuis (9 maart t/m 30 maart).

Steenbergen schrijft over zijn fotografie het volgende:
“De camera is mijn vaste begeleider geworden. Het moet wel heel slecht weer zijn voor dat ik mijn camera thuis laat. Omdat ik de camera bijna altijd bij me heb, heb ik veel van de foto’s kunnen maken die nu deel uitmaken van de exposities. Sinds ik fotografeer kijk ik ook met andere ogen naar de dingen om mij heen. Vroeger reed ik op de automatische piloot naar werk. Nu houd ik mijn ogen open en kijk of er iets te fotograferen valt.

Het is niet eenvoudig om mijn foto’s in een hokje te stoppen. Mijn foto’s zijn momentopnamen. Soms is dat een fraaie lucht maar het kan ook een spiegeling in een waterpartij of een etalageruit zijn die mijn aandacht trekt. Dat is het mooie van fotograferen. Je wordt je bewust van de mooie dingen om je heen. De foto’s die nu op de exposities zijn te zien heb ik vanaf juni vorig jaar gemaakt. Met de foto’s geef ik een indruk wat er zoal in Leiden en omgeving is te zien.

Tijdens de expositie zijn de foto’s te koop. De opbrengst is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Leiden. Omdat de expositie gesteund wordt door Teekens Karstens Notarissen en Meiners Netwerk Notarissen, ben ik in staat om de gehele opbrengst uit de verkoop van de foto’s aan het Ronald McDonald Huis te schenken. Van de 48 geëxposeerde foto’s is slechts 1 exemplaar per foto beschikbaar. Zij zijn dus ook niet na te bestellen. De foto’s kosten € 30,00 per stuk.”

Ronald McDonald Huis Leiden
Het Ronald McDonald Huis Leiden biedt een ‘thuis ver van huis’ aan ouders van ernstig zieke kinderen, vlakbij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Broertjes en zusjes kunnen eventueel mee, zodat er ondanks alles toch nog een gezinsleven is. Ouders kunnen er ontspannen en kracht opdoen. Die kracht heeft een ouder hard nodig om zijn zieke kind bij te kunnen staan, te troosten en te verzorgen. De Stichting Ronald McDonald Huis Leiden krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, instellingen en scholen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×