Met een denkbeeldige schaar knipte Lenferink een denkbeeldig lint door om de Wereldwinkel te openen. Vervolgens werden tientallen ballonnen opgelaten. De winnaar van de ballonnenwedstrijd zal bekend gemaakt worden op 7 mei tijdens de Wereldwinkeldag. (Foto's: Chris de Waard).

Burgemeester heropent verbouwde Wereldwinkel

Onder grote publieke belangstelling heeft burgemeester Lenferink zaterdagmiddag de Wereldwinkel in de Burgsteeg heropend. De winkel heeft de afgelopen weken een ware metamorfose ondergaan. De landelijke stichting waaronder ook de Leidse Wereldwinkel opereert heeft namelijk een concept ontwikkeld waar alle Wereldwinkels aan moeten gaan voldoen. Dit moet zorgen voor een grotere herkenbaarheid bij het publiek. Of, zoals burgemeester Lenferink in zijn openingspraatje zei: “Je ziet nu meteen dat het geen Blokker is”.

De 30 jaar oude Wereldwinkel heeft na de verbouwing een duidelijke indeling naar landelijk model gekregen. Zo zijn de artikelen voortaan gerangschikt op land. Ook hebben de muren een nieuw verfje gekregen en is de vloer vervangen.

De Wereldwinkel wordt gerund door een 50-tal vrijwilligers. Zij zorgden ook voor het grootste deel van de verbouwing. Dat dat prima lukt bewijst het feit dat de Leidse Wereldwinkel het beste loopt van alle Nederlandse Wereldwinkels. De verkoop ging overigens ook door tijdens de verbouwing. De bibliotheek stelde daarvoor tijdelijk een ruimte beschikbaar.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×