Zouttekort dreigt door hevige sneeuwval

De provinciale wegen in Zuid-Holland zijn redelijk berijdbaar. Voor de ochtendspits waren alle wegen van meerdere lagen zout voorzien. De Zuid-Hollandse strooiers zijn dinsdagnacht uitgereden en zijn tot vanmorgen vroeg bezig geweest met het sneeuwvrij maken van de belangrijkste wegen. Dat meldt de provincie Zuid-Holland. Er hebben zich volgens de provincie geen geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Wel blijft voorzichtigheid geboden. Als de sneeuwbuien aanhouden kan de zoutvoorraad een probleem gaan vormen. Het preventieve strooien levert weliswaar schone wegen op, maar het pleegt een forse aanslag op de zoutvoorraad. De leverancier heeft al laten weten dat slechts de helft van de bestelling geleverd kan worden. Aangezien de vooruitzichten redelijk gunstig zijn, verwacht de provincie niet in de problemen te komen.

In onze regio ondervinden de medewerkers van de provincie wat meer problemen dan elders in Zuid-Holland. Met name bij Rijnsaterwoude, Katwijk en De Zilk reden ook na de spits nog strooiauto’s, maar de verwachting is dat ook deze in de loop van de ochtend de garage weer kunnen opzoeken.

Ook in het Westland bleken na controle enkele plekken nog glad. Een extra strooibeurt bleek hier de oplossing. In de Rotterdamse regio en in de Hoekse Waard konden de strooiauto’s rond middernacht alweer terug. Door de verkeersintensiteit werden de wegen na het strooien snel schoon gereden.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×