Leiden zoekt schoonmaakvrijwilligers

Leiden zoekt bewoners, scholen en bedrijven die zelf hun straat of buurt willen opruimen. Schoonmaakacties, het herinrichten van een gemeenschappelijke tuin, het repareren van speeltoestellen of het adopteren van plantenbakken: als vrijwilligers er een goed plan voor hebben en samen met de gemeente willen zorgdragen voor de uitvoering, trekt de gemeente er geld voor uit. Het beste plan wordt genomineerd voor de ‘Leiden ruimt op’-prijs.

Een van de voorwaarden is wel dat een ingediend plan ten goede komen aan de eigen straat of buurt en dat het wordt ondersteund door een groot aantal mensen uit die straat of buurt. Bij de beoordeling telt een lange termijnplan zwaarder dan een korte, eenmalige actie. Het geld haalt de gemeente uit het Fonds Wijkinitiatieven. Voor een schoonmaakactie heeft Leiden 115 euro over, bij een actie om de buurt groener te maken betaalt de gemeente maximaal 1.150 euro en voor het opknappen van speeltoestellen en speelplekken is een vergoeding van maximaal 230 euro. De plannen kunnen tot en met 1 april worden ingediend. Na die datum maakt de gemeente bekend welke plannen zijn goedgekeurd. 

Leiden leidenruimtop


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×