Bouter Bouw was in 2004 een van de winnaars bij de Peurbakkentocht. Mogelijk dus ook de laatste winnaar nu het voortbestaan van het evenement op het spel staat. (Archieffoto: Chris de Waard).

Organisatie Lakenfeesten stopt ermee

Als wethouder Geertsema er niet in slaagt om op zeer korte termijn een nieuwe organisator te vinden voor de Lakenfeesten, is het over en uit met dit grote Leidse zomerfestival. “Geen Peurbakkentocht, geen drakenbootraces, geen lakenmarkten en geen zomerkermis dit jaar, omdat de gemeente ineens 23.000 euro extra aan kosten in rekening wil brengen”, zo vertelt een aangeslagen secretaris Stephan van den Berg van de organiserende Stichting Pedrafes. “Een anderhalf uur durend gesprek met de wethouder heeft niets opgeleverd en 23.000 euro extra kan de stichting gewoon niet opbrengen”.

Ook als de gemeente terugkomt op het besluit om extra kosten in rekening te brengen voor het gebruik van terreinen, volharden de organisatoren in hun besluit. “Als die extra kosten nu alsnog worden geschrapt, wens ik Geertsema veel succes met het vinden van een nieuwe organisator,” aldus Van den Berg die het duidelijk even helemaal met de gemeente heeft gehad.

Leiden Lakenfeesten


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×