Humanitas traint vrijwilligers

De afdeling Leiden/Voorschoten van Humanitas start in maart de eerste training voor vrijwilligers die deelnemen aan ‘Vriendschappelijk Huisbezoek’. De training is gepland op 22 en 29 maart. Het project is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen en niet in staat zijn dat te doorbreken. Zij worden regelmatig bezocht door een vaste vrijwilliger. Drinken samen een kop koffie of ondernemen iets wat zij beiden prettig vinden. Het project is niet aan leeftijd, of aan enige andere beperking gebonden. Iedereen kan een beroep doen op de vrijwilligers van het project.

De vrijwilligers bezoeken ‘hun’ contact minstens eens in de twee weken, maar liefst wekelijks. Zij streven ernaar dat de ander na een paar maanden zelfstandig een eigen vrienden- en kennissenkring kan opbouwen. Maar als dat niet lukt en het contact moet nog wat langer duren, zijn zij daar ook toe bereid. Het kost je gemiddeld één dagdeel (naar eigen keuze) in de week, of in de twee weken.

Meer weten over dit dankbare vrijwilligerswerk, of aanmelden? Bel met mevr. W. Vermeulen, voorzitter, 071-541 72 02, per e-mail: leidenvoorschoten@humanitasmail.nl. Zie ook www.humanitas.nl/afdeling/leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×