Veiling kunstwerken Rapenburg Concert

Aanstaande dinsdag, 22 februari, vindt de bijzondere veiling plaats van de Rapenburg Concert doeken. In dit geval een megadoek dat bestaat uit talloze losse kunstwerken. Ieder kunstwerk wordt bij opbod geveild waarbij de opbrengst ten bate komt aan de stichting ‘Kunst& Vliegwerk’. Het megadoek is tot stand gekomen tijdens de “Action Painting” die op 18 augustus vorig jaar werd gehouden. Talloze Outsider Art Kunstenaars hebben een eigen bijdrage geleverd aan het megadoek. Hoewel het doek eigenlijk bestaat uit een groot aantal losse kunstwerken is het geheel ook prachtig. Alle doeken hebben een link met “Het Rapenburg Concert”, de stad Leiden, de schilder Rembrandt, de grachten, de universiteit, maar bovenal muziek.

Aan het project is deelgenomen door ondermeer Jaap den Hollander, Ulrike Leijendekker, Petra Kaak en Marc de Bruyn. Zij hebben onder leiding van Willem Bom, Wilma Bink, Rob van ’t Zelfde en Huib van den Wijngaard een fantastische presentatie neergezet. Deze kunstenaars van Kunst & Vliegwerk zijn in januari 2005 in New York te bewonderen geweest tijdens eenprestigieuze expositie.

Adres: Veilinghuis onder de Boompjes, Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden
Datum: dinsdag 22 februari 2005, vanaf 19.00 uur.

De doeken zijn te bezichtigen tijdens de kijkdagen: vrijdag 18 tot en met zondag 20 februari tussen 11.00 en 17.00 uur.
Veiling door veilingmeester Pieter Gerrit Binkhorst van het veilinghuis “Onder de Boompjes”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×