Het Haarlemmermeerse Regiobouw is onlangs begonnen met het voorbereiden van de bouw van de 'drie tieten' zoals het project van Van der Putte in de volksmond wordt genoemd. (Foto's: Wim van Dijk).

Gemeente wint rechtszaak tegen Van der Putte

De gemeente Leiden is door de rechtbank in Den Haag in het gelijk gesteld in het al jaren slepende conflict met projectontwikkelaar Ronny van der Putte. Die laatste is eigenaar van de inmiddels gesloopte flat bij het station en zou daar kantoren, appartementen en winkels bouwen. Toen Van der Putte’s bedrijf Chesprop II B.V. keer op keer niet met de bouw begon, startte de gemeente een onteigeningsprocedure tegen de ondernemer.

De in 1998 afgesloten overeenkomst tussen de gemeente en Chesprop II/Van der Putte bevatte afspraken over de bebouwing van de locatie Stationsplein 10-22. Daarnaast kreeg de ontwikkelaar toestemming de locatie hoek Plesmanlaan-Haagse Schouwweg te ontwikkelen. De rechtbank heeft bepaald dat Chesprop II B.V./Van der Putte het ontwikkelrecht van deze laatste bouwlocatie (hoek Plesmanlaan-Haagse Schouwweg) heeft verloren. Ook wordt Van der Putte veroordeeld tot betaling van een boete van 113.445 Euro aan de gemeente Leiden.

Leiden putte


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×