ROOD actief voor behoud Vrijplaats Koppenhinksteeg

Afgelopen donderdagavond heeft ROOD-Leiden (Jongeren binnen de SP) voor het LVC actie gevoerd voor het behoud van de Vrijplaats Koppenhinksteeg. Zij hebben andere jongeren aangesproken en om ondertekening van het bezwaarschrift tegen het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad gevraagd.

Op 10 januari 2005 heeft wethouder Hillebrand een nieuw bestemmingsplan gepresenteerd voor een deel van de binnenstad van Leiden. Hieronder valt ook het gebied waar de Vrijplaats Koppenhinksteeg zich bevindt. Op dit moment wordt dat gebied gebruikt voor ideële en niet-commerciële initiatieven, zoals eetcafé Las Vegas van Eurodusnie, de weggeefwinkel, de Fabel van de Illegaal, cultureel activiteitencentrum Bar&Boos en het Chinese vechtkunstcentrum Hong Ying. Volgens de plannen van de gemeente moeten de panden van de Koppenhinksteeg verbouwd worden tot een luxe appartementencomplex met daaronder bedrijfs- en winkelruimten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×