Nieuwe keuken voor Diaconessenhuis

Op donderdag 17 februari wordt de nieuwe compactkeuken van het Diaconessenhuis Leiden officieel geopend. Daarnaast is het ziekenhuis op 1 februari gestart met een geheel nieuwe vorm van maaltijdenvoorziening voor patiënten. Zij kunnen nu ’s avonds hun warme maaltijd à la minute samenstellen vanuit een buffetwagen. Het Diaconessenhuis Leiden is het eerste ziekenhuis die deze service aan patiënten biedt.

De verbouwing van ruim zes maanden levert een mooie ruimte op met nieuwe apparatuur. In de nieuwe keuken worden niet meer alle maaltijden bereid, maar worden de kant en klaar ingekochte producten in speciale apparatuur opgewarmd. Speciale dieetmaaltijden worden nog wel zelf bereid door de ziekenhuiskoks.

De buffetwagen functioneert nu al een jaar voor de broodmaaltijden en heeft zijn nut bewezen. Patiënten zijn enthousiast omdat ze op dat moment kunnen kiezen waar ze trek in hebben. Hierdoor wordt minder voeding weggegooid. De buffetwagens bieden vele voordelen, maar de belangrijkste zijn toch zeker het intensieve patiëntencontact en het à la minute kiezen van de warme of broodmaaltijd. M. Terra, hoofd voeding: “Ik ben erg trots op het resultaat. Met de verbouwing van het keukencomplex is de eigen maaltijdverzorging voor de toekomst zeker gesteld. Met de buffetwagen voor de warme maaltijden zet het Diaconessenhuis Leiden de trend voor de voedingsverzorging in ziekenhuizen. Ik geloof in het succes van dit systeem.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×