LWG / De Groenen wil compensatie voor id-plicht

Fractievoorzitter Jacques de Coo van Leiden Weer Gezellig / De Groenen wil dat Leiden in navolging van gemeenten als ’t hof van Twente (voorheen Stad Delden, de geboorteplaats van burgemeester Lenferink), de minima financieel compenseert voor de kosten van een identiteits-kaart. “Zo’n kaart kost meer als 30 euro en het is dus ook niet verwonderlijk dat er in Leiden nog 8000 mensen zonder zo’n kaart rondlopen,” aldus De Coo. Wethouder de Boer (GroenLinks) kon hem direct tegemoet komen. Sinds 1 januari is de identificatieplicht wettelijk ingevoerd.

De Boer: “Naar mate ik u langer meemaak, lukt het me om uw wensen te vervullen voordat u ze heeft uitgesproken”. Leidenaren die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen kunnen de kosten van de identificatiekaarten voor hun kinderen tussen de 14 en 18 jaar voortaan van de gemeente terugkrijgen. De regeling gaat met terugwerkende kracht tot 1 januari in.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×