VVD: "Niet integreren, maar samenleven"

Als het aan VVD-Fractievoorzitter Leendert de Lange ligt, is het afgelopen met alle goedbedoelde pogingen om allochtonen te laten integreren. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn partij pleitte hij er afgelopen week voor om te stoppen met het geloven in de utopie van een totale integratie. “Het is hoog tijd om gewoon alle Nederlanders onze taal te leren, scholen niet alleen op wit of zwart, maar vooral op kwaliteit van onderwijs te beoordelen en kansarme groepen echt weer een kans te geven om een vak te leren op een echte ambachtsschool, in plaats van iemand op te leiden voor een achterstandsituatie.

“Vanzelfsprekend is het goed om hier met elkaar over te praten, maar we moeten ook nu echt iets gaan doen. Hierbij heb ik het niet over meer multiculturele voorstellingen in het theater zoals de PvdA in deze stad voorstelt. Dit soort integratiedenken is beter op zijn plaats in het museum van mislukte goede bedoelingen”, aldus De Lange. “De VVD kiest ervoor om te starten om met elkaar te gaan samenleven. Zorg voor een gemeenschappelijke basis op het werk, in de buurt en op het sportveld. Wat mij betreft is in 2005 integratie uit en samenleven in”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×