Pvda wil lijsttrekker kiezen

De Leidse afdeling van de Partij van de Arbeid legt half februari een voorstel aan de leden voor om de campagne van de komende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2006, in te gaan met een gekozen lijsttrekker. Afdelingsvoorzitter Marleen Damen heeft dat in haar nieuwjaarstoespraak aangekondigd. Het lokale partijbestuur wil met het gekozen lijsttrekkerschap het democratisch karakter van de afdeling versterken. Als de leden het plan goedkeuren en er meer dan één kandidaat is, zal er in oktober van dit jaar een strijd om het lijsttrekkersschap georganiseerd worden. Alle leden van de PvdA leiden mogen dan via de post en de telefoon hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. De huidige fractievoorzitter Conny Broeyer heeft al laten weten opnieuw in te zijn voor het lijsttrekkerschap.

Naast Marleen Damen sprak ook partijvoorzitter Ruud Koole tijdens de bijeenkomst. Hij ging onder andere in op het voorstel van de VVD om geld uit Dafur weg te halen en dat voor Azië te bestemmen. Daar is de PvdA het absoluut niet mee eens. Er dient volgens hem een structurele verhoging van de noodhulp te komen.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×