Bram Wassenaar bij de uitreiking van de ereprijs van de LSF. (Foto: erik van Leeuwen).

Bram Wassenaar ontvangt ereprijs Leidse Sportfederatie

Traditiegetrouw werden bij de nieuwjaarsreceptie van de Leidse Sportfederatie de sportprijzen uitgereikt aan die Leidse sporters en ploeg die in het afgelopen jaar de meest opzienbarende prestatie hebben geleverd. Om ook mensen die zich gedurende lange tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de Leidse sport in het zonnetje te kunnen zetten, heeft de LSF in samenspraak met het Leidsch Dagblad besloten een extra prijs in het leven te roepen. De eerste prijs in deze ‘buitencategorie’ werd toegekend aan Bram Wassenaar die, woonachtig in Voorschoten, als trainer de Leidse atletiek al bijna 25 jaar op een hoog plan weet te houden.

Na een succesvolle carrière als atleet, waarin hij meerdere malen Nederlands kampioen werd en ook internationaal op niveau presteerde, werd Bram Wassenaar trainer van de midden- en lange afstandslopers bij atletiekvereniging de Bataven in Leiden. Daar slaagde hij erin de reeds aanwezig loopcultuur op een nog hoger plan te brengen met Han Kulker (Olympisch finalist in 1988 op de 1500 meter) als meest succesvolle pupil. Na de fusie met AV Holland in 1996 beleefde Bram als hoofdtrainer bij Leiden Atletiek de internationale doorbraak van Kamiel Maase, die hij op dit moment nog altijd begeleidt.

Bram’s grote kennis en uitstraling hebben een aantrekkingskracht op talentvolle atleten uit de regio. Naast de goede sfeer die gezelschapsmens Wassenaar weet te creëren, wordt er ook hard getraind. Befaamd zijn Bram’s handgeschreven schema’s die menig atleet succes hebben gebracht op de baan, de weg of in het veld. Voor de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie verricht Wassenaar tal van hand- en spandiensten verricht, bijvoorbeeld als trainer/coach vanselectie-atleten en docent op trainingsclinics. Hij gaf steepleloper Simon Vroemen het beslissende zetje naar de wereldtop en begeleidt en adviseert diverse andere Nederlandse topatleten.

Maar ook buiten de atletiek kennen ze de vitale Voorschotenaar goed. Onder Willem van Hanegem gaf Bram jarenlang looptraining aan de voetballers van Feijenoord en AZ. De mannenhockeyers begeleidde hij naar de Olympische Spelen van Athene. Dat de tijd en de medici geen vat op hem krijgen, bewees Bram op oudjaarsdag. Ondanks twee kunstheupen trokde oude meester in Soest de loopschoenen weer eens aan om in de sterkbezette Sylvestercross bij de 60-ers zegevierend over de finish te komen. Een betere leermeester kunnen zijn atleten zich niet wensen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×