De gewraakte advertentie in het Leids Nieuwsblad van gisteren.

Gemeenteraad baalt van advertenties Jan Verbaan

Met een officiële verklaring neemt de voltallige Leidse gemeenteraad afstand van de advertentie die ondernemer Jan Verbaan dinsdag in het Leids Nieuwsblad plaatste. De advertentie is er één in een serie van 52 stuks die de Leidse ondernemer heeft aangekondigd in zijn strijd met de afdeling bouwen en wonen van de gemeente. In deze laatste advertentie heeft Verbaan de namen van alle gemeenteraadsleden opgenomen.

In eerdere advertenties stond alleen de naam van het (nu) onafhankelijke raadslid Van Schoonderwoerd den Bezemer die de reacties voor Verbaan verzamelt in een zwartboek. “Met zeer veel ongenoegen hebben de leden van de Gemeenteraad moeten constateren dat onder een advertentie van een Leids ondernemer in het Leids Nieuwsblad van dinsdag 14 december jl. de namen van alle raadsleden gezet zijn,” aldus de raad in een vandaag uitgegeven verklaring. “Alle raadsleden willen zich uitdrukkelijk distantiëren van de inhoud van deze advertentie”. Opmerkelijk is dat ook Van Schoonderwoerd de verklaring onderschrijft.

“Raadsleden zijn volksvertegenwoordigers die juist openstaan voor vragen en opmerkingen van burgers uit de stad. Zij zetten zich in voor de belangen van alle burgers van Leiden en zij willen niet dat hun namen zonder hun uitdrukkelijke toestemming gebruikt worden in een advertentie die betaald wordt door een Leidse ondernemer”.

Voorzitter van de Gemeenteraad, H.J.J. Lenferink.
Fractievoorzitter PvdA, C.A.A. Broeyer
Fractievoorzitter VVD, L.A.W. de Lange
Fractievoorzitter Groen Links, G.J.A. van Hees
Fractievoorzitter D66, P.H. van Meenen
Fractievoorzitter CDA, W. Bleijie
Fractievoorzitter SP, P.A. Day
Fractievoorzitter Leefbaar Leiden, D.J.G. Sloos
Fractievoorzitter ChristenUnie, F.M. van As
Fractievoorzitter LWG/De Groenen, P.J.M. de Coo
Fractievoorzitter lijst Van Schoonderwoerd de Bezemer, D. van Schoonderwoerd den Bezemer

Leiden Jan Verbaan


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×