Proef met Lightrail wordt voortgezet

De komende twee jaar blijven de light-railvoertuigen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn rijden. Dat hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland besloten. De provincie maakt met NS op dit moment de laatste afspraken over de exploitatie. De proef, die in maart 2003 van start ging, is 11 december jongstleden afgerond en een succes gebleken. De light-railproef Gouda-Alphen aan den Rijn maakt deel uit van de voorbereidingen op de technische realisatie van de RijnGouweLijn. “De proef heeft veel informatie opgeleverd over het gebruik van hetzelfde spoor door zowel light rail, gewone treinen als goederentreinen,” zo laat de provincie weten.

“De lightrail is ook populair bij het reizend publiek, dus is het goed dat we ermee doorgaan. We investeren hiermee in goed openbaar vervoer”, aldus gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven. In het najaar van 2003 bleek uit onderzoek onder reizigers dat de meeste reizigers de voorkeur geven aan de light-railvoertuigen in plaats van de gele stoptreinen.

Het nieuwe beveiligingssysteem zorgde in het begin van de proef voor onregelmatigheden in de uitvoering van de dienstregeling. Die problemen zijn opgelost en nu functioneert het systeem goed. Ondertussen zijn veel technische meetgegevens verkregen. Momenteel vindt een uitgebreide evaluatie plaats op basis van alle uitgevoerde onderzoeken. In de loop van volgend jaar wordt de evaluatie afgerond.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×