Cu2 tweede bij Website van het Jaarverkiezing

Gisteravond werd in Hotel Arena in Amsterdam de uitslag bekend gemaakt van de Website van het Jaarverkiezing. In tien categoriën kon het publiek de hele maand november stemmen op hun favoriete website. In de categorie Contact werd de ‘Leidse’ website Cu2.nl tweede. Op de eerste plek eindigde Schoolbank.nl. Ook een tweede, van oorsprong ‘Leidse’ website won bij de verkiezing. Marktplaats.nl werd eerste in de categorie ‘Vraag & aanbod’. Marktplaats werd enkele jaren geleden ontwikkeld door Leidenaar Rene van Mullem. Recent werd de site overgenomen door Ebay voor het astronomische bedrag van 225 miljoen euro.

Uit uitslagenavond van de Website van het Jaar-verkiezing kreeg nog een extra Leids tintje doordat de avond werd gepresenteerd door de Leidse Trendwatcher Richard Lamb.

De verkiezing werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Volgens initiatiefnemer Joost Broeren was het hooog tijd dat er zo’n publieksprijs kwam. Bij andere webcompetities worden sites meestal alleen beoordeeld door ‘professionals’.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×