Zijloever stuurt Sint langs ouderen

Zoals elk jaar laat Zorgvoorziening Zijloever namens de Goedheiligman bij al haar cliënten thuis een lekkere Sint Nicolaas-verrassing bezorgen. Dit jaar heeft het oudste verzorgingshuis zonder muren in Nederland hier op een heel bijzondere manier hulp bij gekregen. Negen leerlingen van de afdeling zorg en welzijn van het ROC Leiden bezorgden alle pakjes persoonlijk bij de Zijloevercliënten thuis. Uiteraard deden zij dit geheel in Sint Nicolaasstijl.

De leerlingen zetten met deze ludieke actie een prestatie neer in het kader van het onderwijsconcept “Natuurlijk Leren”. De cliënten, waarvan de oudste bijna 102 jaar oud is en die nog altijd zelfstandig in hun eigen woning verblijven, konden de geste zeer waarderen en ontvingen de hulppieten met open armen. Oud en jong werden zo in een ‘natuurlijk leerproces’ met elkaar verbonden. “Hartstikke leuk” zeiden de leerlingen ”Het is goed dat de ouderen niet vergeten worden”, aldus een cliënt van Zorgvoorziening Zijloever.

Het ROC Leiden en Zorgvoorziening Zijloever gaan ook in ander verband samenwerken in het kader van dit onderwijsconcept. Zo gaan leerlingen van de opleiding Zorg en Welzijn zich bezig houden met de inrichting van het Zijloeverzorgsteunpunt aan de Papiermolen in de Merenwijk.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×