Wachtlijst Meldpunt Kindermishandeling opgelost

De wachtlijst bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) Zuid-Holland is geheel weggewerkt. Begin dit jaar bedroeg de wachtlijst nog 142 meldingen, en de wachttijd was soms langer dan een half jaar. Door extra inspanningen van de provincie Zuid-Holland en AMK Zuid-Holland behoort die situatie inmiddels tot het verleden. AMK Zuid-Holland is onderdeel van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland.

De provincie Zuid-Holland werkt met een open-eind financiering. Dit houdt in dat de provincie voor iedere melding een vast bedrag uitkeert; zo kan AMK Zuid-Holland alle meldingen adequaat behandelen. Aan de ontoelaatbare wachtlijst is een eind gekomen. Op basis van deze werkwijze heeft het AMK Zuid-Holland extra maatschappelijk werkers en extra vertrouwensartsen aangenomen.

De toegenomen naamsbekendheid van het AMK, het landelijke telefoonnummer 0900 – 123 1230 en de toegenomen maatschappelijke aandacht voor kindermishandeling hebben gezorgd voor 30% méér meldingen dan in 2003. AMK Zuid-Holland en de provincie Zuid-Holland zijn er daarom trots op dat er nu geen wachtlijst meer is. Ook voor 2005 is het uitgangspunt: géén wachtlijst voor het AMK Zuid-Holland.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×