Vijf aanhoudingen bij weekendgeweld

Het afgelopen weekende heeft de politie bij drie geweldzaken in totaal vijf arrestaties verricht. Twee verdachten worden vandaag bij de rechter-commissaris voorgeleid. De overige verdachten werden na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Vrijdagavond rond 22.50 uur nam de politie van een beveiligingsmedewerker van het Centraal Station een 40-jarige man uit Leiden over. De man had een 18-jarige NS-medewerker uit Leiden mishandeld die hem de stationshal uitstuurde. De verdachte is een veelpleger en zwerver en zocht de warmte van de hal op. Hij wordt voorgeleid.

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er rond 02.30 uur een opstootje in een café aan de Korte Mare. Daarbij werden enkele bezoekers mishandeld. Zo kreeg een 19-jarige vrouw uit Zoeterwoude een bierfles op haar hoofd. Ze liep een hoofdwond op. De politie arresteerde vier raddraaiers, een 21 en 22-jarige man uit Voorschoten, een 21-jarige man uit Maassluis en een 19-jarige man uit Leiden. Laatstgenoemde wordt vandaag voorgeleid.

Rond 06.00 uur werd een 20-jarige man uit Leiden de Diefsteeg ingetrokken, geslagen en van zijn geld beroofd. De man liep over de Breestraat toen twee jongens naast hem kwamen lopen. Ter hoogte van de Diefsteeg trokken zij hem de steeg in en beroofden hem. De politie heeft de daders nog niet weten te achterhalen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×