Verdachten van moord op Belg opgepakt

De politie in Duitsland heeft afgelopen week twee mannen aangehouden die onder meer worden verdacht van het om het leven brengen van de 61-jarige man uit Turnhout, die een week eerder in België als vermist werd opgegeven. Het lichaam van de man werd op maandag 8 november rond 05.30 uur aangetroffen op het strand in Katwijk. De verdachten zijn een 24-jarige man uit Duitsland en een 27-jarige man uit Rotterdam.

De twee werden door de Duitse politie aangehouden in verband met een in Duitsland lopend onderzoek naar de 24-jarige Duitser. De 27-jarige Rotterdammer zat op dat moment bij de 24-jarige in de auto. Beiden waren toen al verdachte in het onderzoek naar de moord op de 61-jarige Belg. De verdachten reden bij hun aanhouding in de auto van het 61-jarige Belgische slachtoffer. Deze auto is inbeslaggenomen.

De politie Hollands Midden is de verdachten op het spoor gekomen dankzij camerabeelden van een pintransactie, waarbij de verdachten hebben gepind met de bankpas van het slachtoffer.Het openbaar ministerie in Den Haag heeft Duitsland inmiddels verzocht om de uitlevering van de Nederlandse verdachte. Het is nog onbekend wanneer deze aan Nederland zal worden overgedragen.

Beide mannen worden verdacht van moord, diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Naar de precieze toedracht van de feiten wordt nog nader onderzoek gedaan. Dit onderzoek wordt verricht in samenwerking met politie en justitie in België en Duitsland.

Geen categorie Moord raadslid Turnhout


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×