Har Meijer signeert 'Altijd de klos' bij Boekhandel de Kler

Vrijdagavond signeert Leiderdorper Har Meijer zijn nieuwe bundel praktijkverhalen ‘Altijd de klos’ bij Boekhandel de Kler in het Winkelhof te Leiderdorp van 19.30 uur tot 20.30 uur. Har Meijer begon vijf jaar geleden met schrijven om zijn vak te promoten. In de tijd dat de huisarts ter discussie stond, wilde hij aantonen hoe leuk het nog is om dat te zijn. Nu hij wat ouder wordt, schrijft hij zijn praktijkverhalen vooral om zich te ontspannen en om op te komen voor de kleine man. Het is allerminst toeval dat het jongste boekje van de ‘ouwe’Leidse dokter (hij is 63) Altijd de klos heet. Meijer zet zich in de verhalen in deze bundel nadrukkelijk af tegen de graaicultuur aan de top en gaat vierkant achter Jan Modaal staan. ‘Omdat hij steeds wordt gepakt, terwijl de graaiers altijd met rust worden gelaten.’

Net als in Kopstoot en Val Dood, de twee bundels die eerder van zijn hand verschenen, vertelt Meijer ook in dit boekje vaak grappig, soms ontroerend en altijd herkenbaar over de dagelijkse gebeurtenissen in zijn praktijk. Zijn patiënten vormen een bron van inspiratie voor de geboren verteller, maar de dokter zorgt er wel voor dat hij zijn ambtsgeheim niet schendt. Ook in Altijd de klos mengt hij ware gebeurtenissen zodanig door elkaar datherkenning onmogelijk is. Har Meijer is ereburger van Leiden, zijn geboortestad. Hij hoopt in 2005 te promoveren op het proefschrift Het vuil, de dokter en de dood, over de rolvan de stadsgeneesheren van Leiden tijdens de zeven cholera-epidemieën in de negentiende eeuw. Het proefschrift staat model voor een medisch historische roman over de cholera-epidemie in 1832, die Meijer momenteel aan het schrijven is.

Har Meijer is geboren en getogen in Leiden. Hij studeerde medicijnen in Leiden en werd in 1967 huisarts. Hij praktiseerde op verschillende plaatsen in de stad en was 25 jaar belast met de verdeling van haring en wittebrood namens de 3 Octobervereniging, waaraan hij de bijnaam ‘de haringdokter’ overhield. Meijer was 10 jaar voorzitter van de tennisvereniging Unicum en oprichter van het Sport Medisch Adviescentrum Leiden. Tegenwoordig is hijvoorzitter van de cricket- en voetbalvereniging ASC uit Oegst-geest. Zijn lijfspreuk: ‘Gelukkig binnen de Leidse singels’

Van de bundels Kopstoot (2002) en Val Dood (2003) zijn inmiddels meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De bundel Altijd de Klos is een uitgave van Uitgeverij de Kler, Nieuwe Rijn46 2312 JG Leiden, afdeling verkoop 071- 5810 934 (Astrid Roquas).

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×