De Leidse wethouders Buijing en Hillebrand met minister Sybilla Dekker van VROM tijdens een bezoek aan Nieuw Leyden, zoals het voormalige EWR/Slachthuisterrein vanaf nu officieel heet. (Foto: Ed Walbeehm).

Dekker geeft Leiden 5 miljoen extra voor WOP Noord

Minister Dekker (VROM) heeft Leiden woensdagmiddag 5.000.000 euro extra subsidie toegezegd voor het Wijkontwikkelingsplan Noord. Eerder kreeg de gemeente al negen miljoen voor de ontwikkeling van het EWR/Slachthuisterrein. Dat terrein heeft sinds vandaag trouwens officieel een naam: Nieuw Leyden. In aanwezigheid van de minister tekende de gemeente vervolgens een convenant met Portaal voor de ontwikkeling van Nieuw Leyden.

Na het bezoek aan Nieuw Leyden ging het gezelschap ook nog naar het Kooiplein. Ook deze locatie in Leiden Noord staat een upgrade te wachten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×