Initiatiefnemers Robert Strijk (midden) en Peter Labrujère (rechts) bij de presentatie van de ijsbaanplannen in september 2003. Links wethouder Hillebrand die voor het startkapitaal zorgde. (Archieffoto: Chris de Waard).

Dit jaar geen ijsbaan op Beestenmarkt

Ondanks een gemeentelijke bijdrage van 60.000 euro (voor twee jaar) komt er dit jaar geen ijsbaan op de Beestenmarkt. Dat heeft wethouder Hillebrand vandaag laten weten. “Centrummanager Robert Strijk is de aflopen maanden naarstig op zoek geweest om de exploitatie van de ijsbaan op de Beestenmarkt financieel rond te krijgen. Daarbij was hij met name afhankelijk van sponsorgelden van het (Leidse) bedrijfsleven. Helaas is het hem niet gelukt de nodige gelden te verwerven,” aldus Hillebrand in een brief aan de Leidse raad.

Het gereserveerde geld, € 30.000 voor dit jaar, gaat terug in de Stadsvernieuwingsdienst. “Ik hoop van harte en ga er ook van uit dat het voor het seizoen 2005-2006 wel lukt om een ijsbaan op de Beestenmarkt te realiseren,” besluit Hillebrand.

Leiden IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×