Pvda wil reïntegratietoelage voor daklozen

De Pvda wil Leidse dak- en thuislozen een ‘reïntegratietoelage’ geven om zo de gevolgen van de afschaffing van de daklozentoeslag wat te verzachten. “Met deze vergoeding voor reïntegratieactiviteiten, gesubsidieerde arbeid en opvang moet de negatieve spiraal voor deze groep doorbroken worden,” zegt Pvda-fractievoorzitter Conny Broeyer. De Pvda was enkele maanden geleden bij de Taken en Efficiency-discussie overigens zelf, samen met de VVD, de indiener van de motie die tot het afschaffen van de daklozentoeslag leidde.

Naast extra geld wil de Pvda dat er voor de jaarwisseling een structurele oplossing komt voor 24-uursopvang voor dak- en thuislozen. Broeyer: “We begrijpen dat het moeilijk is, maar het is onaanvaardbaar als we dit steeds vooruit blijven schuiven.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×