V.l.n.r.: P.L. Onderwater, J. Kling, C.S. Lee, K.B. Choi, C. Boslak en G. Kusters. (Foto: PR).

Eerste Jing Jung Kwan Hapkido zwarte band voor Nederlander

Afgelopen zondag heeft Leidenaar John Kling bij de JJK Hapkido zustervereniging in het Belgische Lanaken zijn zojuist behaalde zwarte band Hapkido ontvangen uit handen van een zichtbaar tevreden Hapkido Grootmeester Lee Chang Soo. Deze was voor dit examen samen met zijn Europese vertegenwoordiger Choi Kil Bong uit respectievelijk Korea en Duitsland overgekomen.

Grootmeester Lee Chang Soo is 8e Dan en Chief Grandmaster van de Jin Jung Kwan Hapkido, de elite school van de Korea Hapkido Federation, hoofd van het Demo-team van de KHF en full-time hoofdinstructeur zelfverdediging van het Koreaanse Special Forces team.

Hapkido is niet zo zeer een nieuw als wel een onbekend zelfverdedigingssysteem, het bekende en zelfs Olympische Taekwondo put uit de Hapkido bron als het gaat om zelfverdedigingstechnieken. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de Jin Jung Kwan Hapkido Leiden de dojang en instructeurs deelt met Taekwondo vereniging Leiden o.l.v Gerard van den Berg.  Kling traint bij Jing Jung Kwan Hapkido Leiden onder leiding van Peter Onderwater (5e Dan Hapkido).

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×