Opknapbeurt voor Hogewoerd

De gemeente gaat de Hogewoerd en omliggende straten herinrichten. Daarvoor wordt gekozen voor dezelfde aanpak als bij het project Binnenste Beter zoals dat eerder al werd gedaan op bijvoorbeeld de Apothekersdijk en de Nieuwe Rijn. Naast de Hogewoerd gaan ook de Plantage, de Vierde Binnenvestgracht en de Rijnstraat op de schop. Op de Hogewoerd vervallen 14 parkeerplaatsen ten behoeve van een breder fietspad. Daarvan worden 12 Parkeerplaatsen gecompenseerd in de Rijnstraat.

De opknapbeurt wordt uitgevoerd in het kader van de nota ‘Fietsers opstappen’ uit 1996. De Hogewoerd en omgeving zijn daarin opgenomen als belangrijke toegangsroute van en naar de historische binnenstad.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×