Leiden gaat sneller bouwen

“De gemeente Leiden zal steeds vaker gebruik gaan maken van een nieuwe mogelijkheid om bouwplannen sneller uit te kunnen voeren,” dat zegt wethouder Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) naar aanleiding van de plannen rond de uitbreiding van basisschool Woutertje Pieterse aan de Houtlaan en de herontwikkeling van het voormalige Elisabeth ziekenhuis aan de Hooigracht. Tot nu toe werd voor zo’n versnelling altijd een zogenaamde Artikel 19-procedure gevoerd.

Nieuw is de mogelijkheid om een Artikel 19, lid 2-procedure te gebruiken. Hierbij geeft de provincie al op voorhand een verklaring van geen bezwaar af bij wijzigingen van een bestemmingsplan, waardoor besluiten sneller genomen kunnen worden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×