Mogelijk nieuwe naam voor Lakenhal

De kans bestaat dat Stedelijk Museum de Lakenhal een nieuwe naam krijgt. Dat blijkt uit de notitie ‘Organisatie van de samengevoegde organisaties Lakenhal & CBK’ van de gemeente Leiden, waarin wordt voorgesteld om “tot aan de uitbreiding van de culturele functie in het Lammermarktgebied is gerealiseerd de naam ‘Lakenhal’ te handhaven”. VVD-raadslid Sleijster heeft het college inmiddels om opheldering gevraagd. Ook wil Sleijster weten wat er met de kunstcollectie van het voormalige Centrum Beeldende Kunst gaat gebeuren. Het was de bedoeling dat eventuele opbrengsten van de verkoop van de collectie naar de Lakenhal zouden vloeien. Nu wordt voorgesteld de werken te veilen voor een goed doel.

Een deel van de 4.597 kunstwerken in de voormalige collectie van het CBK is door de gemeente gehuurd van de kunstenaars. Sleijster wil van College van B&W weten of er met hen inmiddels een afkoopregeling overeen gekomen is. Ook de overige kosten met betrekking tot het afstoten van het CBK zijn nog onduidelijk. Deze werden een jaar geleden geraamd op zo’n 92.000 euro.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×