300 Jaar oude schouwburg brengt Leidse kerstvoorstelling

“Er was eens… een echtpaar van middelbare leeftijd in Leiden. De man is directeur van de multinational Global Energy International. De vrouw is goodwill ambassadrice van Global Goodwill Childcare. Samen zijn ze lid van de Rotary Club, maar hebben een gescheiden hobbyleven. Ze wonen in het grootste en duurste huis van Leiden. Het echtpaar besluit een groot kerstfeest te geven voor familie, vrienden en het voltallige personeel van Global Energy International”. Van 15 december t/m 8 januari 2005 is in de Leidse Schouwburg de kerstvoorstelling voor de hele familie ‘Wensput’ met Arjan Ederveen en Beppie Melissen te zien. Aan het kerstdrama werken verder Musicalgezelschap Otis, de Leidse Balletschool en vele, vele Leidenaren mee. De voorstelling is speciaal gemaakt ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van de Leidse Schouwburg.

Op een dag………bij de voorbereiding van het feest ontdekken ze verstopt onder de vloer van het huis een put. Oneindig diep is de put, zo diep dat je wel zeven tellen moet wachten eer je een steentje hoort plonzen. Hij heeft vrienden bij de Gemeente en zij weer bij Monumentenzorg. Dus komt er een batterij deskundigen kijken naar die put. Ze zeggen allemaal hoe bijzonder de put is en dat hij heel oud moet zijn. Er wordt zelfs een Batavierenbot gevonden, dus besluit men te gaan graven. Zij wil hem per se in oude staat laten restaureren. Hij vindt dat goed mits er dan gelijk een parkeergarage met lift komt. Er wordt een brokje van de stenen put onderzocht door een professor aan de universiteit en wat blijkt? Het is een wensput! Op het grote kerstfeest wordt de wensput onthuld, maar wat te wensen???

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×