Van links naar rechts wethouder Geertsema, directeur Jan van den Bosch van hoofdsponsor Fortis van het renbrandt Gala, voorzitter Chris Verplancke en bestuurslid Stephan van den Berg van het Rembrandt Gala. (Foto: Helgo Tuinhof de Moed).

Gemeente schenkt drieluik aan Rembrandt Gala

Vrijdagmiddag hebben de wethouders Alexander Geertsema en Ron Hillebrand het drieluik “De Leidsche Nachtwacht” namens de Gemeente Leiden overgedragen aan voorzitter Chris Verplancke van de Stichting Rembrandt Gala. Het schilderij is afgelopen zomer geschilderd door kinderen onder leiding van de Leidse kunstenaar Casper Faassen tijdens het Rembrandt Festival.

Casper Faasen is in 2003 tweede geworden bij de verkiezing Kunstenaar van het Jaar, achter Corneille, en is een van de Leidse kunstschilders die ook dit jaar weer zal exposeren op het Rembrandt Gala dat op 6 november wordt gehouden in Huis ter Duin in Noordwijk. Dan zal ook het drieluik worden geveild door Veilinghuis Christies. De opbrengst komt ten goede aan de Leidse Rembrandt Festiviteiten in 2005.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×