Wolter Lemstra, vorig jaar mei, bij zijn afscheid als burgemeester van Leiden. (Archieffoto: Gerard Ligtvoet).

Oud-burgemeester Lemstra pleit college Rotterdam vrij

De gemeente Rotterdam treft geen blaam in de zaak van de afgifte van bankgaranties door het Havenbedrijf aan Joep van den Nieuwenhuyzen. Dat stelt CDA-senator en oud-burgemeester van Leiden, Wolter Lemstra, die onderzoek heeft gedaan naar de affaire. “Toen ik het basiscontract las zakte daar, zoals wij in Twente zeggen, m’n broek van af,” aldus Lemstra vrijdag tijdens een persconferentie.

Volgens Lemstra heeft ex-directeur Scholten van het Havenbedrijf Rotterdam met het afgeven van bankgaranties bewust zijn bevoegdheden overschreden. Rotterdam gaat vrijuit, omdat Scholten de gemeente “onjuist, inadequaat en niet tijdig” heeft ingelicht. Wel zegt de senator dat de gemeente Scholten teveel ruimte heeft heeft gegeven.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×