Tijdelijke moskee in energiestation

De gemeente Leiden geeft het 50 KV station op het voormalige EWR/Slachthuisterrein de komende maand in gebruik aan de Islamitische Vereniging. Morgen begint de Ramadan en dan wordt de moskee aan de Bonairestraat door meer mensen gebruikt dan gewoonlijk. Het gebouw is hiervoor te klein en kan met zoveel bezoekers niet voldoen aan de brandveiligheidseisen. Tijdens de Ramadan maakt de Islamitische Vereniging daarom gebruik van het 50 KV station.

Het 50 KV station biedt genoeg ruimte en wordt vóór de ingebruikname door de Brandweer gecontroleerd op brandveiligheid. Gedurende de Ramadan vinden hier elke avond tussen 18.00 en 22.00 uur en elke vrijdagmiddag tussen 10.30 en 15.00 uur gebedsdiensten plaats. Op 15 november wordt de Ramadan afgesloten met het Suikerfeest.

Het 50 KV station bevindt zich aan de Flemingstraat 101. Tijdens de Ramadan wordt gebruik gemaakt van de ingang aan de Koningstraat.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×