Lezing over het leven en werken in Pancras-Oost

Zondag 17 oktober vinden de lezing ‘Leven en werken in Pancras-Oost door de eeuwen heen’ door historicus Cor Smit en de vertoning van twee historische films plaats in het MiniMuseum. De toegang is gratis. De lezing van Cor Smit geeft een beeld van een aantal specifieke aspecten van de buurt Pancras-Oost. Onder meer wordt ingegaan op de hoge concentratie industrieën in de buurt. Dit gegeven heeft zijn sporen achtergelaten in de manier van leven in de wijk. De films komen uit het LAVA (Leids Audiovisueel Archief) en gaan respectievelijk over het centrum van Leiden in de tweede wereldoorlog en de Oranjegracht/Waardgracht in de jaren ‘70. De lezing en de films zijn voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in de historie van deze wijk.

Wie vandaag de dag in de Oostelijke binnenstad rondwandelt, ziet op het eerste gezicht weinig terug van de historie van deze buurt. De renovatie in de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw heeft het aangezicht van de wijk grondig veranderd. Het MiniMuseum in ’t Huis op de Waard probeert die tijd weer een gezicht te geven. In het museum is een uitgebreide collectie foto’s uit het Leidse gemeentearchief te zien die een goed beeld geeft van de buurt voor de renovatie. Ook zijn in het museum enkele voorwerpen te zien uit de geschiedenis van ’t Huis op de Waard, onder meer uit de tijd dat het gevestigd was op de Herengracht.

Het MiniMuseum is gevestigd in ’t Huis op de Waard aan de Minnestraat 5. He is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×