Aanhoudingen bij grootschalig drugsonderzoek

De politie heeft afgelopen week invallen gedaan in woningen en coffeshops in de regio. Daarbij werden onder andere drie mannen uit Leiden aangehouden. Zij hadden een hennepkwekerij in gebruik in een woning in Hazerswoude Rijndijk. De apparatuur van de kwekerij is in beslag genomen en vernietigd. Ook werden in de woning twee luchtbuksen gevonden en werd illegaal stroom afgetapt. De politie kwam de Leidenaren op het spoor na een tip.

Naast de inval in Hazerswoude, viel de politie woningen in Rijpwetering en Roelofarendsveen binnen. Daar werd niets aangetroffen. Aan de Zuiderkeerkring in Alphen troffen agenten een professionele kwekerij aan. Planten en apparatuur werden in beslag genomen en de bewoner werd aangehouden. In een woning aan de Brabantstraat werd 1 hennepplant aangetroffen. De bewoner heeft afstand gedaan van de plant.

Twee coffeeshops in de Hoofdstraat in Alphen kregen eveneens bezoek. Ze kregen boetes omdat er in de zaken bezoekers waren die zich niet konden legitimeren. Een van de coffeeshops werd bovendien betrapt op de verkoop van drugs aan minderjarigen.

In een caravan aan de Blauwpolderkade in Hoogmade nam de politie een hennepdrogerij in beslag. In een aangrenzende tuin werden bovendien 13 hennepplanten aangetroffen. De bewoner, een 45-jarige Amsterdammer, is verhoord.

Ook in Ter Aar had de politie beet. In een woning werden meer dan 50 hennepplanten gevonden. Een caravan achter het huis was in gebruik als knip- en droogruimte. Twee verdachten werden verhoord, een van hen is daarna aangehouden.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×