Vele honderden Leidenaren offeren jaarlijks een paar uurtjes nachtrust op voor een van de leukste onderdelen van de 3 oktoberviering: de Reveillle (spreek uit: reveiljuh). (Archieffoto: Chris de Waard).

Nog 1 nachtje slapen...

Morgen dan is het zover. Het feest der feesten barst dan in alle hevigheid los in de Sleutelstad. Echte Leidenaren staan dan dus vroeg op om ruim voor 7.00 uur bij het Stadhuisplein te zijn voor de Reveillle. Doe dus eens gek en zet op deze vrije dag de wekker. Nergens ter wereld is het namelijk zo vroeg in de ochtend al zo’n groot feest.

 

Direct na de reveillle trekt een lange stoet door het centrum van de stad om ook de langslapers te wekken met de muziek van de Franciscus Band Leiden. Aansluitend vindt dan om 8.00 uur in het Van der Werffpark de Koraalzang plaats, gevolgd door de uitreiking van Haring en Wittebrood in de Waag.

Het complete programma staat op de website van de 3 October Vereeniging.

Leiden 3 Oktober 2004


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×