Leiden op 5 oktober alweer schoon

Zodra de Leidenaren na 4 oktober uitgeput hun bedje hebben opgezocht, begint voor medewerkers van de dienst Milieu en Beheer de grootste schoonmaakklus van het jaar. In de ochtend van 5 oktober worden alle manschappen en al het beschikbare materieel van de dienst ingezet om het vuil van drie dagen feest op te ruimen. Traditiegetrouw helpen vrijwilligers mee met deze enorme klus.

Om half vier ’s ochtends verzamelen medewerkers en vrijwilligers zich op de Admiraal Banckertweg 15 op industrieterrein De Waard). Na een bak koffie vertrekken de troepen om vier uur richting de binnenstad. In totaal zijn bijna 100 man en 15 wagens bij deze operatie betrokken, die tientallen tonnen vuil zullen verwijderen. De vegers en inzamelaars van Milieu en Beheer werken tot aan het eind van de dag door om het centrum van de stad schoon te maken.

Het is traditie dat vrijwilligers de medewerkers van Milieu en Beheer helpen bij het schoonmaken van de stad. Uitgerust met veiligheidsschoenen, bezems en speciale kleding zullen ambtenaren, raadsleden en wethouders hun bijdrage leveren aan deze grote schoonmaak. Ook burgemeester Lenferink doet mee: hij zal met koffie en gevulde koeken rondrijden om de manschappen te versterken.

Leiden 3 Oktober 2004


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×