Russisch koor zingt voor slachtoffers gijzelingsdrama Beslan

Het koor Alania, afkomstig uit het Russische Ossetië, geeft woensdag 29 september om 20.30u een uniek en eenmalige benefietconcert in de Sint Petruskerk, ten behoeve van de slachtoffers van het gijzelingsdrama in Beslan. De toegang is gratis. De opbrengst van donaties komt volledig ten goede aan de stichting Help Beslan (giro 404, t.n.v. Stichting Beslan in Kampen).

Tijdens het één uur durende concert worden werken gezongen uit de christelijke en orthodoxe liturgie, zoals ‘Ave Maria’, ‘Virgin Mary, Joy Yourself’ en moderne interpretaties van Ossetische volksmuziek als ‘De Cirkel Dans’ (Dudar Khakhanov) en Kalinka.

Gezien de internationale reputatie en de persoonlijke betrokkenheid van het koor (meerdere leden zijn afkomstig uit de getroffen stad Beslan) kan het publiek rekenen op een unieke ervaring.

Het koor staat onder leiding van Agunda Kokoity-Khodova; solisten op deze avond zijn Elvira Plieva, Tamara Abaeva, Svetlana Magkoeva, Stephan Romanov en Constantin Bolatov.

Het kamerkoor Alania toonde vanaf de oprichting in 1981 direct een hoog professioneel niveau met veelbelovende capaciteiten. De optredens weken af van de gebruikelijke concerten. Het merendeel van de toehoorders moet hebben geworsteld met het profiel van het koor. Enerzijds werden moderne interpretaties van volksliederen ten gehore gebracht. Anderzijds werd er op academisch niveau gemusiceerd. Het koor treedt op in veel concerten, op radio en televisie.

De naam van het koor prijkte op de beste concertzalen van Rusland, Oostenrijk, Bulgarije, Duitsland, Zweden, Italië, België en Engeland. Eerste prijzen zijn behaald in Italië 1999, Malta 2001, Griekenland 2002 en twee tweede plaatsen op de Koor Olympiade in Oostenrijk.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×